Justin Kluivert klaar voor Oranje? "Ik denk zelf van wel"

Justin Kluivert heeft dit seizoen één groot doel: met Oranje naar het EK van 2020. De aanvaller van AS Roma zat de vorige interlandperiode bij de selectie van Ronald Koeman, maar moet ditmaal genoegen nemen met een plek bij Jong Oranje. Kluivert hoopt zo snel mogelijk weer aan te sluiten bij de grote namen, want zelf denkt hij dat hij klaar is voor het Nederlands elftal.

"Ik ben blij om heir te zijn, het is altijd goed om terug te zijn in Nederland", zegt Kluivert tegen Veronica. Na een periode bij Oranje - waar hij Steven Bergwijn verving - zit Kluivert nu bij de selectie van Jong Oranje. "Het is even switchen. Ik ben ik één van de spelers die de andere jongens moet helpen, terwijl ik bij het Nederlands elftal een jongeling ben."

EK

De aanvaller vindt het niet erg, maar heeft wel een doel voor ogen. "Ik wil naar het EK. De beste gaan mee en ik strijd mee. Ik hoop zo snel mogelijk weer aan te sluiten bij Oranje. Ik ga elke dag mijn stinkende best doen, zowel hier als bij mijn club. Op mijn positie zijn veel goede spelers, maar ik denk dat ik er wel klaar voor ben."