Mislintat dolblij met Borges: "Hij heeft wapens die we nodig hebben"

Sven Mislintat is in zijn nopjes door het aantrekken van Carlos Borges. De Portugese aanvaller werd 'gekaapt', want het Engelse West Ham United was al in een vergevorderd stadium met Manchester City. De Duitser pakte zijn kans en doet uit de doeken wat 'Forbs' kan gaan toevoegen.

De Amsterdammers moesten diep in de buidel tasten en maken in ieder geval veertien miljoen euro over. Ondanks het dramatische jaar in de Johan Cruijff Arena is men nog steeds op de hoogte van de status van Ajax. "Op een bepaald moment konden wij instappen. Carlos begreep meteen wie wij zijn, waar we voor staan en wat hier mogelijk is", vertelt Mislintat.

In eerste instantie ontstond er veel ophef over het feit dat Ajax opnieuw een linksbuiten had aangetrokken, maar hij kan ook op de rechterflank uit de voeten. "Hij is een fantastische jongen, en razendsnel. Carlos wordt zeker één van de snelste spelers van de Eredivisie. Hij heeft veel lef en is het type speler dat het verschil kan maken. Elke actie is dreigend, op volle snelheid. Ik ben heel blij om hem aan de selectie toe te voegen. Hij heeft wapens die we nodig hebben om wedstrijden te winnen."