Steijn krijgt wind van voren: "Als ik Olij niet krijg, stel ik Ramaj niet op"

Ronald Waterreus heeft een opvallende aantijging gedaan aan het adres van Maurice Steijn. De voormalig trainer van Ajax zou volgens de Ziggo Sport-analist niet gekozen hebben voor Diant Ramaj als eerste doelman omdat hij zijn zin niet kreeg van Sven Mislintat.

"Ik vind hem beter dan ik gedacht had", aldus Waterreus, oud-keeper van onder meer PSV, over Diant Ramaj. "Het zal mij een worst wezen of Steijn hem nou per se niet wilde opstellen, omdat hij graag een andere keeper had gehad, maar dat is wel het eerste wat in mij opkomt."

Steijn wilde Olij

Steijn maakte afgelopen zomer duidelijk dat hij graag meer Nederlanders in zijn selectie wilde bij Ajax. Sven Mislintat, toen nog technisch directeur in Amsterdam, gaf nooit gehoor aan de eisen van Steijn. "Ramaj is echt een goede keeper", aldus Waterreus. "Hij is beter dan Jay Gorter. Die heeft het heel behoorlijk gedaan in de wedstrijden dat die gekeept heeft en het is echt sneu dat hij geblesseerd is, maar op de trainingen had je al moeten kunnen zien dat Ramaj beter is."

Sparta Rotterdam-keeper Nick Olij was een van de spelers die afgelopen zomer aan Ajax werd gelinkt. "Ik denk echt dat Steijn heeft gedacht: als ik Olij niet krijg, stel ik hem (Ramaj, red.) niet op. Dat zeg ik op eigen titel."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers