Ajacied spreekt over Steijn: ‘Voelde geen vertrouwen en geen chemie’

Anton Gaeei heeft in gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt dat hij geen chemie en geen vertrouwen meer voelde onder Maurice Steijn. De Deense verdediger vertelt ook dat hij de steun van assistent-trainer Hedwiges Maduro voelde en dat hij positief is over John van ‘t Schip. 

In de Klassieker, welke Ajax met 0-3 verloor, ging Gaaei binnen korte tijd twee keer de fout in, waarna hij na een halfuur spelen werd gewisseld. "De trainer zei een dag later dat ik het moest vergeten", vertelt Gaaei. "Dat was oké. Ik wil niets slechts over hem zeggen en praat liever over mezelf, maar ik ben een jongen die de chemie en het vertrouwen nodig heeft en die voelde ik onder hem niet."  Gaaei is wel te spreken over Maduro. "Hij sprak, nadat hij het als interim-coach had overgenomen van Steijn, zijn vertrouwen in me uit. Dat hij me als assistent als enige bij die wissel tegen Feyenoord een hand gaf, waardeerde ik. Hij veranderde ook een paar dingen waardoor ik me aan de bal beter kon laten zien.” 

Chemie 

Onder John van ‘t Schip ziet Gaaei wel chemie. "Nu gaat alles steeds iets beter. Ook omdat ik onder de nieuwe trainer die chemie wel voel. John is een warme persoonlijkheid, die tactisch goed is en veel gesprekken voert. Hij vroeg me in een gesprek met de nieuwe assistent meteen hoe ik me voelde. En dat blijft hij doen, ook als we lunchen bijvoorbeeld. Hetzelfde met teamgenoten, die ook steeds meer met me praten.” 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers