Oranje-international oogst lof bij Kenneth Pérez en pleit voor meer speelminuten

Het Nederlands elftal nam het in de afgelopen dagen op tegen Ierland en Gibraltar en tegen laatstgenoemde maakte Jorrel Hato zijn debuut voor Oranje. Bondscoach Ronald Koeman bracht hem na de eerste helft binnen de lijnen en daarin maakte de Ajacied indruk op Kenneth Pérez.

Dat liet de Deense analist weten bij Voetbalpraat. Pérez is niet alleen onder de indruk van Hato bij het Nederlands elftal, maar roemt ook zijn competitiestart bij Ajax. "Het zou niet heel gek zijn om hem wat meer te zien als hij zich zo blijft ontwikkelen bij Ajax. Hij weet zich als zeventienjarige staande te houden in een ramp van een elftal bij Ajax." In rap tempo groeide de jonge verdediger uit tot vaste waarde in de laatste linie van de Amsterdammers.

Met een assist was hij direct belangrijk voor de ploeg van Koeman, waar hij de kans kreeg door een aantal uitvallers door een blessure. Als het aan de oud-voetballer ligt, doet de bondscoach in de toekomst vaker een beroep op Hato. "Hij kan natuurlijk op verschillende posities uit de voeten in de defensie. Het is wel belangrijk voor de toekomst van een land dat je jonge spelers de kans geeft, want die anderen hebben ook niet het eeuwige leven."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers