'Ajax is nog niet uitgewinkeld; Mislintat heeft nog vijftien miljoen euro te besteden'

Ajax gaat op korte termijn aanwinst Georges Mikautadze presenteren, maar er is nog altijd werk aan de winkel voor Sven Mislintat. Volgens De Telegraaf hebben de Amsterdammers nog één spelersprofiel op de plank liggen en hij mag vijftien miljoen euro kosten.

Het geldbedrag is voor de vervanger van Mohammed Kudus. 'Na het binnenhalen van Mikautadze heeft een rechtsbuiten met diepgang prioriteit bij directeur voetbalzaken Mislintat', aldus de ochtendkrant. Dat betekent dat de 22-jarige Georgiër niet de vervanger is van de Ghanees, maar dat Mislintat zich mag focussen op een nieuwe speler met de positie van rechtsbuiten.

Inmiddels zijn de clubs na wat onderhandelingen er definitief uit, omdat Ajax nog twee miljoen verwijderd was van de vraagrpijs van FC Metz. Uiteindelijk betalen de Amsterdammers een bedrag van zestien miljoen euro en dat loopt mogelijk nog met een paar miljoenen op door de afgesproken voorwaarden. Dat betekent ook dat de komst van Thiago Almada definitief van de baan is, want naast het financiële plaatje is er ook in de selectie weinig behoefte meer aan een middenvelder.