Meeste interlands Oranje: Blind passeert Van Persie en heeft top-5 in vizier

De interland tegen Ierland is een mooie mijlpaal in de carrière van Daley Blind. De verdediger kwam tegen Griekenland (3-0) qua interlands voor Oranje al op gelijke hoogte met Robin van Persie en heeft de legendarsiche spits nu gepasseert. Tijd om de internationals met de meeste interlands voor Nederland op een rijtje te zetten.

Meeste interlands voor Nederland

Op nummer één staat nog altijd Wesley Sneijder als recordinternational. De oud-middenvelder schopte het tot 134 wedstrijden in Oranje, waarin hij zorgde voor 31 doelpunten. Achter Sneijder vinden we Edwin van der Sar met 130 interland, gevolgd door Frank de Boer met 112 wedstrijden voor het Nederlands Elftal. De drie oud-voetballers zijn de enege met meer dan 110 interlands voor Oranje.

Top 10 internationals Nederland

In de top 10 internationals voor Nederland zien we nog eens zes personen met meer dan honderd interlands. Om te beginnen is daar op plek 4 met 109 interlands Rafael van der Vaart, die goed was voor 25 doelpunten in Oranje. Na hem volgen Giovanni van Bronckhorst met 106 interlands, Dirk Kuijt met 104 interlands en dus Daley Blind nu met 103 interlands. Verder schopte Robin van Persie het dus tot 102 interlands en droeg Philip Cocu het shirt van Nederland in 101 interlands. De enige in de top tien met onder de honderd interlands, is Arjen Robben. De oud-aanvaller schitterde 96 keer in Oranje, waarin hij goed was voor 37 doelpunten. 

Internationals die dicht tegen de top tien aanzitten zijn Georginio Wijnaldum met 89 interlands op plek elf en Memphis Depay op plek twaalf met 88 interlands.