Slecht nieuws voor Feyenoord: ernstige knieblessure houdt Botteghin tot winterstop aan de kant

Slecht nieuws voor Feyenoord: ernstige knieblessure houdt Botteghin tot winterstop aan de kant

Feyenoord beschikt tot de winterstop niet over Eric Botteghin. Dat meldt de Rotterdamse club maandagavond via de officiële kanalen. De centrale verdediger heeft een kruisbandblessure opgelopen aan zijn linkerknie in het thuisduel met NAC Breda (0-2 nederlaag).

Wel speelde Botteghin de wedstrijd helemaal uit, maar hij blijkt niet ongeschonden uit de strijd te zijn gekomen. Eerder werd al bekendgemaakt dat de Braziliaan het Champions League-duel met Napoli van dinsdagavond in Italië moet laten schieten vanwege knieklachten. Na onderzocht in het ziekenhuis bleek de blessure echter ernstiger dan verwacht.

Botteghin mist de komende maanden zeer belangrijke wedstrijden, waaronder alle wedstrijden in de groepsfase van de Champions League. De 30-jarige mandekker vormde samen met Jan-Arie van der Heijden het vaste duo achterin bij Feyenoord, en was vorig seizoen één van de uitblinkers. Dit seizoen speelde hij acht wedstrijden in alle competities.

Eric Botteghin - Defensive Skills - Feyenoord Rotterdam

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst blikt vooruit op Napoli - Feyenoord en is overvallen door het blessurenieuws van Eric Botteghin.