Helene Hendriks: "Scheidsrechter had moeten staken na oerwoudgeluiden"

Na afloop van FC Utrecht-Ajax (0-2 voor de Amsterdammers) haalde presentatrice Helene Hendriks op ESPN de oerwoudgeluiden aan die na de goal van Brian Brobbey vlak voor rust te horen waren geweest. "Er zitten allemaal hersenloze tokkies op de tribunes die het nodig vinden om oerwoudgeluiden te maken. Dat heeft plaatsgevonden na het doelpunt van Brobbey."

Apengeluiden bij FC Utrecht-Ajax

In gesprek met analist Arnold Bruggink zegt Hendriks dat ze het in eerste instantie niet hadden gehoord. "We zaten op dat moment gezellig te kletsen. Maar het viel veel andere mensen op. We hebben dat natuurlijk dubbel laten checken. Luister maar even hiernaar." 

Refererend naar deze geluiden. 

Helene Hendriks: "Het is eigenlijk heel erg dat we dit moeten laten horen. Maar om aan te geven, iedereen hoorde het gewoon." Bruggink: "Ik word hier gewoon erg verdrietig van. Ik hoorde een gedeelte achter de goal 'schaam je kapot' zingen." Helene Hendriks: "Als je dit zo hoort, had je toch gewoon naar binnen moeten gaan. Want dit kan en mag je niet normaliseren."

apengeluiden bij fc utrecht - ajax

Nick Viergever, oud-speler van Ajax en tegenwoordig FC Utrecht, reageerde ook na afloop. "Eerlijk gezegd heb ik het tijdens de wedstrijd totaal niet meegekregen. Maar als het zo is, is dat gewoon niet goed. Dit mag gewoon niet gebeuren, zeker niet in deze tijd." 

Reactie Brobbey op apengeluiden

Brobbey had de apengeluiden ook niet gehoord. "Maar na wedstrijd zat ik op mijn telefoon te kijken en zei mijn broer: 'ze maken apengeluiden'.  Het doet me niet zoveel. Dat is hun probleem. Misschien krijgen ze wel een boete. Natuurlijk, het is een belediging maar ik trek me er niets van aan. Laat ze maar lekker praten, wij hebben uiteindelijk gewonnen."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers