Bosz niet eens met kritiek op medische staf: "Dat is echt grote onzin"

De ziekenboeg bij PSV stroomt langzamerhand leeg, maar de voorbije weken kampten de Eindhovenaren met een blessuregolf. Ondanks de negatieve teneur van buitenaf breekt trainer Peter Bosz een lans voor de medische staf.

De afgelopen periode verbaasde Bosz zich over de negatieve prikkels die een klein deel van de buitenwacht soms op clubdoktoren afstuurt. Als er veel blessures zijn, is de externe teneur soms dat de medische staf niet deugt. "Dat is echt grote onzin", vertelt de zestigjarige oefenmeester in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

"Dit soort discussies laait meestal een keer per jaar op, als er veel blessures zijn", vervolgt Bosz. "Aan die kwetsuren liggen vaak heel verschillende redenen ten grondslag. Wij sluiten de ogen echt niet als er in de selectie fysieke problemen zijn en gaan dan met alle geledingen na wat er de laatste maanden is gebeurd".

Na de topper tegen Ajax (1-1) van vorig weekend overlegden de medische, fysieke en technische staf van PSV daarom uitvoerig. "We hebben alles bekeken wat de gedaan hebben en nemen alles serieus, maar voor ons is het blessureverhaal geen groot thema. Als Ajax - PSV vorige week op zondag in plaats van zaterdag was gespeeld, hadden we misschien twee spelers meer aan boord gehad. Zo snel kan het gaan. Nu zijn alleen Guus Til en Noa Lang er voorlopig nog niet bij", aldus Bosz.

PSV gaat zondagmiddag op bezoek bij FC Volendam. Aan De Dijk heeft Bosz weer de beschikking over Sergiño Dest, Joey Veerman, Malik Tillman en Ricardo Pepi. Daarnaast is Jerdy Schouten hersteld van zijn luchtweginfectie.