Sneijder fileert Maduro: "Dan gaat 'ie ineens bijdehand doen"

Wesley Sneijder heeft hard uitgehaald naar Hedwiges Maduro. Volgens de recordinternational van Oranje had de nieuwe interim-trainer van Ajax, John van 't Schip, nooit door moeten gaan met Maduro, zo vertelt hij bij Vandaag Offside.

Sneijder ergert zich aan de manier waarop Maduro zich profileerde toen hij interim-trainer van Ajax werd. "Maduro zegt: we gaan het anders doen. Terwijl hij de veldtrainingen deed en zich bezighield met de tactiek. Dan is het toch vreemd om op het moment dat je assistent bent, niets tegen je hoofdtrainer te zeggen?", vraagt Sneijder zich af bij Veronica Offside.

Bijdehand doen

"Nu ben je hoofdtrainer en dan ga je bijdehand doen en zeggen: ik ga het anders doen", vervolgt Sneijder. "Zo denk ik nu ook voor John van 't Schip... Als ik hem was had ik geëist dat alles boven tafel zou komen, of ik zou met mijn eigen mensen verder gaan."

Van 't Schip heeft met Michael Valkanis een nieuwe en eigen rechterhand toegevoegd aan de staf van Ajax. Sneijder benadrukt dat Maduro een mes in de rug van Steijn heeft gestoken. "Tuurlijk. Dat bevestigt hij zelf in zijn uitspraken. Ik zou niet verdergaan met Maduro", benadrukt hij stellig. "Ik vind gewoon dat je helemaal opnieuw moet beginnen. Alles moet veranderen. Alles moet eruit. Een hele nieuwe staf en dan begin je letterlijk onderaan."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers