Jackpot! Spakenburg verdient flink bedrag aan bekerduel tegen Ajax

Het behalen van de volgende ronde in de KNVB Beker lijkt een bijna onmogelijke opgave voor Spakenburg, dat woensdagavond op bezoek moet bij regerend landskampioen en Eredivisie-koploper Ajax. Toch heeft de uitwedstrijd wel zijn voordelen; voor Spakenburg betekent de uitverkochte Johan Cruijff Arena jackpot.

Omdat in de achtste finales uitclubs meedelen in de opbrengsten, is de verwachting dat Spakenburg een ton of twee aan het duel in Amsterdam zal overhouden. Ongeacht de uitslag. En dat is een flinke opsteker voor de club uit de Tweede Divisie. 

Bert Beekhuis, penningmeester van club uit het vissersdorp, kan zijn geluk niet op. "Een uitverkochte Arena, wie denkt daar vooraf aan? Ik zag de kaartverkoop steeds verder oplopen en nu is het uitverkocht. Met mijn penningmeesterpet op ben ik blij dat we uit spelen", vertelt hij tegen de NOS. 

Ervaren elftal

Sportief gezien is het uitduel tegen Ajax niet het meest gunstige voor Spakenburg. Coach Eric Meijers had 'liever thuis gespeeld tegen Eindhoven of Go Ahead Eagles'. Toch heeft zijn ploeg woensdagavond een plan: "Ik denk dat wij een ervaren elftal hebben. Mijn spelers hebben misschien nog niet voor 50.000 man gespeeld, maar kennen wel het klappen van de zweep. Ik hoop dat wij boven onszelf uit gaan stijgen en dat de tegenstander door de ondergrens zakt. Dan hebben wij een kans."