Lozano doet PSV-fans belofte: "Dat zal niet veranderen"

Hirving Lozano heeft zijn werkvergunning tijdens de interlandperiode verkregen dat betekent dat hij op zaterdag 16 september weer minuten mag gaan maken in het rood en wit tegen NEC. Uit zijn eerste PSV-periode kent men hem als een bijter en hij geeft aan dat daar in de afgelopen jaren weinig verandering in gekomen is. 

Daarnaast is hij buiten de lijnen een persoon die alles over heeft voor zijn familie, waardoor de terugkeer in het Philips Stadion zeker niet bemoeilijkt werd. "Dat past allebei bij mij en dat zal ook niet veranderen. Die instelling in het veld heeft ervoor gezorgd dat ik belangrijke dingen heb bereikt. Dat zal niet veranderen. Ik hou ervan om duels uit te vechten. Ik hou van winnen", zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

"Ik ben competitief ingesteld. Op het veld ben ik een compleet ander mens dan buiten het veld", vervolgt de Mexicaanse vleugelaanvaller. Hij hoopt in zijn tweede PSV-hoofdstuk net zo belangrijk te zijn als in het laatste Eredivisie-jaar, maar dat wil hij niet beloven. "Ik moet hier eerst weer mijn plek verdienen. Laten we het hier aan het einde van het seizoen nog eens over hebben."

Het succes van 28-jarige international bij PSV betekende in het verleden ook de komst van Erick Gutiérrez, maar laatstgenoemde verruilde Eindhoven deze zomer voor zijn thuisland en tekende een contract bij Chivas. "Ik heb het er met Guti over gehad. Het is ongelukkig, maar zo gaat het in het voetbal. Iedereen bewandelt zijn eigen weg", besluit Chucky.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers