PSV'er sluit interlandcarrière niet af: "Kan erover nadenken"

PSV haalde deze zomer een aantal goede aanwinsten nar Eindhoven, maar ook in januari van 2023 kwam er een basisspeler richting het Philips Stadion. Patrick van Aanholt werd een jaar langer gehuurd van het Turkse Galatsaray en is blij met zijn terugkeer in Nederland. 

In Turkije kwam hij niet meer in de plannen voor en dat was voor de vleugelverdediger hét moment om terug te gaan keren in de Eredivisie. Hij was gefocust op minuten maken in zijn thuisland, zo vertelt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik wilde al een paar keer vaker terug, maar telkens klopte het hele pakketje dan niet. Of het was te duur, of er was niemand nodig."

"Dit was de ultieme kans en ik denk dat God het zo met me gepland heeft. Daar geloof ik in, dat alles een reden heeft", doelt Van Aanholt op zijn terugkeer bij de club waar hij tussen 2005 en 2007 deel uitmaakte van de jeugdopleiding. Na zijn opgelopen blessure in de uitwedstrijd tegen Vitesse was hij de laatste wedstrijden geen onderdeel van de basiself onder Peter Bosz, maar daarvoor wel. 

Het is geen doel om zijn interlandcarrière weer nieuw leven in te blazen bij de Eindhovenaren. "Als ik nog word opgeroepen, kan ik erover nadenken. We staan met PSV nu voor belangrijke dingen, met ook Champions League-voetbal. Dat is na een EK of WK toch de belangrijkste reeks wedstrijden waarin je kunt spelen. Met PSV nog een keer deze stap maken, is voor mij een droom. De laatste keer Champions League was voor mij in 2010, kun je nagaan", laat hij optekenen door het medium.

Ook interessant