Voorbeschouwing Feyenoord - NEC: Vorm, verwachtingen en vermoedelijke opstellingen

Mede dankzij de honderdste Eredivisiegoal van Bryan Linssen versloeg Feyenoord deze week sc Heerenveen. De Rotterdammers passeerden Heerenveen daarmee op de ranglijst. Op zaterdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. In de Kuip ontvangt Feyenoord NEC. De ploeg uit Nijmegen verloor afgelopen week thuis ruim van FC Utrecht (0-3) en is op zoek naar herstel.

Vorm

Na vijf gespeelde wedstrijden kan geconcludeerd worden dat Feyenoord goed is begonnen aan de competitie. Het vertrouwen is flink gegroeid in Rotterdam, zeker ook in coach Arne Slot. Na de 0-4 zege op PSV vorig weekend, werd deze week in De Kuip ook gewonnen van Heerenveen met 3-1. Hoogtepunt van de avond was het honderdste doelpunt van Bryan Linssen in de Eredivisie. Hij scoorde met een hakje de 2-0. Door de zege is Feyenoord opgeklommen naar de vierde plaats, ook heeft het nog een wedstrijd te goed. Een zege tegen NEC lijkt dan ook een formaliteit.

NEC pakte vorig weekend een punt bij Sparta en verloor doordeweeks in de eigen Goffert met 0-3 van Utrecht. De promovendus kreeg al snel de 0-1 om de oren en ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Het tweede doelpunt van de wedstrijd viel uiteindelijk voor de Nijmegenaren aan de verkeerde kant, waarna het klaar was. Uiteindelijk bepaalde Bart Ramselaar de eindstand zelfs op 0-3. NEC staat nog altijd keurig in de top tien.

Verwachtingen

Feyenoord is uiteraard de grote favoriet tegen NEC. De laatste keer dat deze wedstrijd op het programma stond was in januari 2017. Het werd toen 4-0 voor Feyenoord. De laatste keer dat NEC won in de Kuip was in 2011. Dit keer staan beide ploegen er anders voor en zal NEC zich tevreden stellen met een punt.

Verwachte opstellingen

In de opstellingen worden geen verrassingen verwacht. Dit zijn de verwachtingen:

Feyenoord: Bijlow, Malacia, Senesi, Trauner, Pedersen, Kökçü, Toornstra, Jahanbakhsh, Til, Sinisterra, Linssen

NEC: Branderhorst, El Karouani, Odenthal, Marquez Alvarez, van Rooij,  Barreto, Duelund, Schöne, Tavsan, Akman, Okita

Feyenoord-doelman vertrekt