KNVB stelt dat Excelsior-Go Ahead Eagles had moeten worden stilgelegd: "Vreugdebier niet toegestaan"

De KNVB greep na de Klassieker in de halve finale van het bekertoernooi is en scherpte de maatregelen rondom de veiligheid in stadions aan. De nationale voetbalbond heeft naar aanleiding van enkele gebeurtenissen afgelopen weekend de desbetreffende maatregelen verduidelijkt: een extra bal valt niet onder 'verboden' voorwerpen, 'vreugdebier' wel.

Een woordvoerder van de KNVB geeft aan dat de aangescherpte maatregelen dienen om de veiligheid van spelers te waarborgen: "Vuurwerk, bekers bier, aanstekers, etcetera zijn voorwerpen die niet op het veld thuishoren en die de veiligheid van de spelers in gevaar kunnen brengen", vertelt de woordvoerders namens de KNVB. "In tegenstelling tot deze voorwerpen hoort een bal bij het spel en op het veld. Op het moment dat een tweede bal het spel beïnvloedt, is er sprake van spelbederf en het is dus ook onwenselijk", voegt de woordvoerder hier aan toe, doelend op de incidenten tijden FC Utrecht-FC Twente waar tot tweemaal toe een tweede bal vanuit het publiek het veld op werd gegooid. Door de actie van het thuispubliek werd tot tweemaal toe een aanval van de uitspelende club verstoord.

"Vreugdebier is ook niet toegestaan"

De aangescherpte maatregelen zijn echter wel bestemd voor bekers bier die op het veld worden gegooid. De KNVB verduidelijkt nu ook dat daarbij geen onderscheid zal worden gemaakt bij vreugde of frustratie: "Wedstrijden worden stilgelegd als er voorwerpen op het veld worden gegooid, ongeacht de reden daarvoor. Vreugdebier is dus ook niet toegestaan", aldus de KNVB. Tijdens het duel tussen Excelsior en Go Ahead Eagles belandde er een beker bier op het veld tijdens het vieren van een doelpunt. Volgens de uitleg van de KNVB had dit duel dus stilgelegd moeten worden.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers