'Veroordeling Quincy Promes heeft zware financiële gevolgen voor Ajax'

Het Openbaar Ministerie gaat Quincy Promes vervolgen, zo werd donderdag bekend. Een veroordeling van de buitenspeler heeft flinke financiële gevolgen voor Ajax, zo meldt clubwatcher Johan Inan in de AD Voetbalpodcast. Wanneer dit namelijk gebeurt, komen de openstaande betalingen van Spartak te vervallen.

Deze afspraak is gemaakt toen Promes in februari de overstap maakte naar Rusland. Spartak bedong een optie om de 8.5 miljoen euro in delen te betalen en wat er bij een veroordeling van Promes nog niet is afgelost, komt te vervallen: "De zaak Promes kan flinke financiële gevolgen hebben voor Ajax. De Amsterdamse club doet nooit mededelingen over transfers, maar de directeur van Spartak Moskou heeft al laten weten dat de transfersom van 8,5 miljoen euro in delen wordt betaald. En bij een veroordeling van Promes vervallen de delen die nog open staan."

Het is niet bekend hoeveel miljoen er nog openstaat. Het OM meldde donderdag dat Promes vervolgd wordt voor poging tot doodslag en zware mishandeling. Wanneer de zaak voorkomt, is nog niet bekend.