FC Barcelona wil werk maken van Ajax-doelman André Onana

André Onana vult weer eens de sportpagina's in Spanje. Volgens de krant Sport wil Barcelona werk maken van de Ajax-doelman.

Reserverol

De verwachting is dat Marc-André Ter Stegen, met wie de club in onderhandeling is over een nieuw contract, blijft. Onana zou volgens Sport genoegen nemen met een reserverol, wel met de toezegging dat de Kameroener doorschuift zodra Ter Stegen bijvoorbeeld vertrekt. Neto, de huidige tweede doelman, zou al na één seizoen moeten uitzien naar een nieuwe club. Overigens speelde Onana tot 2015 in de jeugd bij Barcelona voordat hij naar Ajax vertrok.

Transfersom

Onana zou zich daarnaast ook in de belangstelling mogen verheugen van Chelsea en Tottenham Hotspur. De waarde van Onana wordt geschat op zo'n 40 miljoen euro, al kan de coronacrisis effect hebben op dat bedrag.

Lees ook: Profvoetballers 9,2 miljard euro minder waard door coronacrisis

Ajax Documentaire

Vorig jaar werd er een documentaire gemaakt over Onana, die de kijker meeneemt naar Kameroen, op bezoek bij zijn familie. In zijn geboortedorp Nkol Ngok zien we de omstandigheden waaronder hij opgroeide en bezoekt Onana voor het eerst in jaren het graf van zijn broer.

Andre Onana is sinds de zomer van 2016 de sluitpost van Ajax. De Kameroener ontwikkelde zich in rap tempo tot een van de sterkhouders van het elftal dat de finale van de Europa League en de halve finale van de Champions League haalde. Maar vlak voor zijn debuut waren er nog de nodige twijfels. Onana kende een tegenvallende start bij Jong Ajax en had moeite om zich aan te passen aan Amsterdam. Onder meer met de hulp van Edwin van der Sar sloeg hij zich er doorheen. Een portret over The Boss.