PSV kan voor tweede keer in korte tijd miljoenen verdienen aan talent

Bij PSV zitten ze met een dilemma. Isaac Babadi zou normaal gesproken aansluiten bij de hoofdmacht van de Eindhovenaren in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zijn contract loopt echter tot de zomer van 2024 en veel clubs zijn geïnteresseerd in het 18-jarige talent. Het Eindhovens Dagblad meldt dat er vanuit Engeland, Duitsland en Frankrijk interesse is in de aanvaller.

Zo werd duidelijk dat Stade Rennes zich aan het rijtje met Brentford, Everton, Crystal Palace, Brighton & Hove Albion en Eintracht Frankfurt heeft gevoegd. Al deze club zouden Babadi graag overnemen van PSV. De Eindhovenaren hopen het contract van de jonge aanvaller nog open te breken en te verlengen. Brentford en Rennes zouden zo'n één miljoen euro willen neerleggen voor Babadi.

Het zou niet de eerste keer zijn dat PSV deze transferzomer een jeugdspeler die niet tot amper in het eerste heeft gespeeld verkoopt. Zo maakte Jenson Seelt onlangs de overstap naar Sunderland voor twee miljoen. 

Babadi speelde eerder in de jeugd van NEC en kwam vroeger uit voor de amateurs bij SV Hatert. Sinds 2017 speelt hij bij PSV en daar maakt hij de laatste jaren de nodige indruk. Babadi maakte nog niet zijn debuut voor PSV, maar speelde al wel veel duels voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. In 34 wedstrijden scoorde hij vijf keer en gaf hij vier assists.

Ook interessant