Stoelendans bij Ajax: Maduro interim, nieuwe coach voor Jong Ajax

Na het ontslag van Maurice Steijn was al snel duidelijk dat assistent-coach Hedwiges Maduro interim trainer zou worden. Dat is inmiddels bevestigd. Daarmee komt er in de dug-out plek vrij voor een nieuwe assistent en ook die komt uit de eigen gelederen van Ajax. De stoelendans in de ArenA is daarmee begonnen.

Bevestigd: Hedwiges Maduro interim hoofdcoach, Dave Vos assistent

Hedwiges Maduro neemt dus tijdelijk het stokje over van de ontslagen Maurice Steijn. Naast interim coach Hedwiges Maduro komt Dave Vos op de bank te zitten als assistent coach. Dave Vos, die vorig seizoen nog even minuten in de ArenA leek te maken, heeft nu nog het team van jong Ajax in de KeukenKampioen Divisie onder zijn hoede.

Nu zal men in de bestuurskamer van Ajax wel weten wat men doet, maar het feit dat Jong Ajax met zes punten uit 11 wedstrijden stijf onderaan staat in de KKD geeft niet al te veel vertrouwen.

Yuri Rose nieuwe coach bij Jong Ajax

Daarmee moet ook de plek van coach bij Jong Ajax opgevuld worden. Voor deze rol schuift Yuri Rose door. Hij was tot vandaag samen met Michel Kreek assistent van Dave Vos.

Wat gaat er na 1 november gebeuren?

Als het aan Ajax ligt gaat de technische staf vanaf 1 november weer op de schop. Ajax wil vanaf dat moment namelijk John van 't Schip benoemen als interim-coach tot eind van het seizoen.

De vraag is of dit doorgaat. John van 't Schip bevestigde namelijk wel dat er gesprekken lopen, maar hij verloor eerder deze maand zijn vrouw Daniëlle en dat zal zeker een rol spelen bij zijn beslissing om wel of niet in te stappen. Ook zal ongetwijfeld het transferbudget en erfenis aan spelers van Sven Mislintat ter sprake komen. Kortom, die benoeming lijkt nog geen gelopen race.

Vraag is welke altternatieven er dan voor handen zijn en welke gevolgen dat heeft voor de heren in dit rondje stoelendans. Het ziet er dus naar uit dat het nog even onrustig blijft in Amsterdam.

Ook interessant