Bosz steekt loftrompet over PSV'er: "Knap dat je de motivatie hebt om dit nog te brengen"

PSV neemt het woensdagavond voor de derde keer dit seizoen op tegen FC Twente, maar het bekerduel geldt als herkansing voor een eerdere poging in december van 2023. Deze werd afgelast wegens heftige regenval. Peter Bosz blikt vooruit op het treffen met de Tukkers en roemt één speler in het bijzonder.

Het betreft de aanvoerder en basisklant Luuk de Jong, die afgelopen weekend nog goed was voor een hattrick tegen Excelsior en op alleen Santiago Giménez en Vangelis Pavlidis boven zich heeft staan op de ranglijst met topscorers. "Als je kijkt naar het niveau waarop De Jong presteert, is dat misschien wel het hoogste niveau wat hij kan halen", begint Bosz zijn lofzang over de 33-jarige nummer negen van de Brabantse ploeg.

"Dat is waar het om gaat. Dit zal hij niet nog tien jaar kunnen volhouden, dat zal hij zelf ook wel weten. Maar het is ontzettend knap dat hij nog steeds op dit niveau kan presteren", gaat de oefenmeester verder. Het is echter geen verrassing voor Bosz, want hij kent de historie van de doelpuntenmaker. "Hij heeft natuurlijk buiten PSV ook een aantal hele mooie clubs gehad. De Graafschap, FC Twente, maar ook mooie clubs in het buitenland. Hij heeft enorm veel bagage."

Bewondering voor De Jong

Vooral het presteren op zijn leeftijd leidt tot bewondering bij de succestrainer, die dit seizoen zijn ploeg nog niets zag verliezen in de Eredivisie. "Wat ik vooral knap vind is dat je terugkomt naar Nederland, naar PSV, en dan de motivatie hebt om dit nog te brengen. Dat komt niet vanzelf. Daar moet je hard voor trainen, serieus voor leven en kwaliteiten voor hebben", besluit de oefenmeester.