Vijftal maakt kans op titel van Speler van het Jaar in de Eredivisie

De vijf genomineerden voor de titel van Speler van het Jaar 2023/'24 in de Eredivisie zijn onthuld. Op maandag 2 september wordt bekendgemaakt wie de opvolger van oud-Feyenoorder Orkun Kökçü wordt, die de prijs in het seizoen 2023-2024 kreeg.

Naast de beste speler en speelster van het seizoen 2023-2024, worden tijdens het gala begin september ook de titels van Johan Cruijff Talent van het Jaar, Doelpunt van het Jaar en de Eredivisie Oeuvre Award uitgereikt.

Genomineerden Speler van het Jaar in de Eredivisie

In samenwerking met spelersvakbond VVCS, kiezen de aanvoerders van alle achttien clubs uit de Eredivisie de in hun ogen beste speler van het afgelopen seizoen. Dit jaar maken Dávid Hancko (Feyenoord), Luuk de Jong en Joey Veerman (PSV), Vangelis Pavlidis (ex-AZ) en Sem Steijn (FC Twente) kans op de titel van Speler van het Jaar. In het afgelopen seizoen werd Pavlidis twee keer tot Speler van de Maand uitgeroepen, waar dit bij Veerman en De Jong één keer het geval was.

Voor Pavlidis, inmiddels aanvaller van Benfica, en De Jong is het in ieder geval al een bijzonder gala. De spitsen werden namelijk met 29 doelpunten gedeeld topscorer van de Eredivisie en krijgen zo de Willy van der Kuijlen-trofee toegereikt. 

Hoe wordt het Johan Cruijff Talent van het Jaar gekozen?

In de Eredivisie wijzen de trainers en bondscoach Ronald Koeman het grootste talent van het afgelopen jaar aan. Xavi Simons kreeg de titel een jaar geleden, als speler van PSV. In het afgelopen seizoen werden de volgende spelers nog uitgeroepen tot Talent van de Maand:

  • Jorrel Hato (Ajax): augustus
  • Youri Regeer (FC Twente): september
  • Johan Bakayoko (PSV): oktober, november, april
  • Benjamin Tahirović (Ajax): december
  • Kristian Hlynsson (Ajax): januari
  • Ruben van Bommel (AZ): februari
  • Wouter Goes (AZ): maart
  • Kacper Kozłowski (Vitesse): mei

Het is dus de vraag welk talent in de Eredivisie er met de absolute hoofdprijs vandoor gaat.

Waar zijn de Eredivisie Awards te volgen?

Op maandag 2 september is de uitreiking van de Eredivisie Awards live te volgen via ESPN. De zender doet om 20.30 uur live verslag van het prestigieuze gala.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers