Mulder aan de slag bij Schalke 04

Youri Mulder gaat aan de slag bij Schalke 04. De voormalig profvoetballer, die terugkeert bij zijn oude werkgever, is verkozen tot lid van de sportcommissie. 

"Ik ben erg blij dat Youri Mulder heeft ingestemd om na een paar gesprekken de verantwoordelijkheid voor FC Schalke 04 op zich te nemen als nieuw bestuurslid - zij het op een ander veld dan voorheen", laat Jens Buchta, voorzitter van de Raad van Commissarissen, weten via de officiële kanalen.

"Met de voormalige actieve speler, coach en sportcommentator hebben we ook na het vertrek van Huub Stevens nog een zeer bekwame contactpersoon met voetbalkennis. Op deze manier zullen we het samenspel van sportieve, economische en ondernemersexpertise verder versterken ten behoeve van de club".

Spelerscarrière

De 52-jarige analist droeg tussen 1993 en 2002 het shirt van Die Königsblauen. In die periode won Mulder tweemaal de DFB-Pokal en één keer de UEFA Cup. De oud-aanvaller speelde 176 wedstrijden, waarin hij 33 keer wist te scoren. Mulder was tussen 2008 en 2009 ook nog actief als assistent- en interim-trainer.