"Ik ben ervan overtuigd dat die regel klaar is voor Qatar 2022"

De FIFA is klaar om een automatisch systeem voor de buitenspelregel te realiseren tijdens het WK van 2022 in Qatar. Dat heeft Arsène Wenger, hoofd van mondiale voetbalontwikkeling, laten weten.

De IFAB, een organisatie die de regels in het voetbal bepaalt, liet vorige maand weten dat de buitenspelregel wordt herzien. In dat geval wordt er ook gekeken naar een manier om de beslissingen van de VAR te beperken en daarmee het lange wachten te vermijden.

"Ik ben ervan overtuigd dat de geautomatiseerde buitenspelregel klaar is voor Qatar 2022", vertelt Wenger in gesprek met The Times. "Ik pleit voor de automatisering van de buitenspelregel. Met de invoering van die regel krijgt de grensrechter direct te horen of het wel of geen buitenspel is".

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

Langdurige beslissing

"Een beslissing van de VAR duurt gemiddeld 70 seconden. Dat aantal loopt soms op tot 80 seconden", aldus de oud-trainer van onder meer Arsenal. Marco van Basten pleit al jaren voor afschaffing van de buitenspelregel. De voormalig profvoetballer stelt dat het geen goede regel is.