Ronaldo openhartig na uitschakeling Portugal en spreekt over toekomst

Via sociale media heeft Cristiano Ronaldo van zich openhartig uitgelaten over de WK-uitschakeling van Portugal. De aanvaller zag zijn droom in duigen barsten en liet ging ook in op zijn toekomst.

Ronaldo is sinds kort clubloos, nadat zijn ex-werkgever Manchester United het contract van de Portugees verscheurde. Het WK was er eentje voor Ronaldo om snel te vergeten. Waar de aanvaller in de basis van Portugal begon, moest hij na de groepsfase plaatsmaken voor Gonçalo Ramos. Extra pijnlijk werd het voor Ronaldo toen Ramos direct goed was voor een hattrick tegen Zwitserland (6-1). In de wedstrijd tegen Marokko zat Ronaldo wederom op de bank en mocht vlak na rust invallen. Portugal verloor met 1-0 van Marokko en zo zag CR7 zijn droom in duigen barsten.

"Het winnen van het WK met Portugal is altijd mijn grootste droom geweest. Ik heb veel internationale prijzen mogen winnen, ook met Portugal, maar mijn land aan de top van de wereld brengen was het ultieme doel", aldus Ronaldo op Instagram. "Ik heb daar hard voor gevochten. Ik heb op vijf verschillende WK's mogen scoren en werd altijd omringd door geweldige spelers en gesteund door miljoenen Portugezen. Ik heb alles gegeven op het veld en de droom nooit opgegeven. Helaas is de droom gister beëindigd."

Ronaldo naar Saodi-Arabië?

Waar de toekomst van Ronaldo na het WK ligt, is nog altijd onbekend. Sinds eind november zit de aanvaller zonder club. Al-Nassr uit Saodi-Arabië zou de nieuwe werkgever van Ronaldo moeten worden, waar werd gesproken van een giga-salaris rond de tweehonderd miljoen per jaar. Eerder reageerde Ronaldo al kortaf op dit gerucht en gaat daar nu iets dieper op in. "Het heeft nu geen zin om te reageren op alle geruchten. Ik wil alleen dat jullie weten dat er veel geschreven en gespeculeerd wordt, maar dat mijn toewijding voor Portugal nooit is veranderd", aldus Ronaldo. "Ik ben altijd blijven vechten voor het gezamenlijke doel en heb nooit mijn terug naar mijn ploeggenoten of mijn land gekeerd. Meer heb ik op dit moment niet te zeggen. Bedankt Portugal, bedankt Qatar. De droom was leuk voor zolang-ie duurde."