Guti kon naar Europa, maar wilde terugkeren naar Mexico: "Zij gaven mij echt het gevoel dat ik gewild ben"

Érick Gutiérrez is inmiddels gepresenteerd bij het Mexicaanse Chivas Guadalajara en vertrok na vijf jaar bij PSV. De Eindhovenaren verdienen nog zo'n 5,5 miljoen euro aan de overstap naar zijn thuisland, maar de middenvelder had ook in Europa kunnen blijven.

De 28-jarige international voegt zich bij de selectie van Chivas en is daar heel blij mee. "Ik ben erg blij om deel uit te mogen maken van deze club. Degenen die dicht bij me staan, weten wat dit voor mij betekent", zegt Gutiérrez tegen Chivas TV. "Vanaf het eerste moment dat Chivas me benaderde stonden ze voor mij op de eerste plaats. Ik had ook opties in Europa en andere mogelijkheden in Mexico, maar Chivas zat altijd al in mijn hoofd. Ik ben erg blij om hier te zijn. Ik kijk ernaar uit om op het veld te staan, te vechten voor deze club en prijzen te winnen."

Bij CF Pachuca verdiende Guti zijn eerste sporen en een transfer naar PSV, maar zijn nieuwe werkgever stond altijd al op zijn lijstje. "Ik heb altijd al voor Chivas willen spelen. Trouwens, alle spelers zijn hier Mexicaans. Dat is heel bijzonder, net als de steun van de supporters aan het team. Zij gaven mij echt het gevoel dat ik gewild ben. Ik zal honderd procent geven op het veld, daaraan hoeven ze nooit te twijfelen", laat hij optekenen.

Ook interessant