Bosz lovend over PSV'er: "Nog nooit met zo'n speler gewerkt"

Peter Bosz is enorm lovend over zijn eerste weken bij PSV. De oefenmeester steekt voornamelijk de loftrompet uit over Jordan Teze. De verdediger wil liever niet op rechtsback spelen, maar krijgt het volste vertrouwen van zijn trainer.

PSV met drie verdedigers 

In het centrum van de verdediging krijgt André Ramalho de voorkeur, waardoor Teze uitwijkt naar de rechtsbackpositie. Teze zou zelf liever centraal starten, maar volgens Bosz is de rol van de Groninger niet helemaal zoals omschreven. "Als hij het goed invult, is hij niet helemaal rechtsback", verklaart Bosz tegenover het Eindhovens Dagblad.

"We spelen met Patrick (van Aanholt, red.) wat hoger aan de linkerkant waardoor we vind ik met drie centrale verdedigers achterop staan. André (Ramalho, red.) speelt dan in het midden en niet aan de rechterkant. Jordan zal wat minder over Johan Bakayoko heen moeten gaan dan Patrick over Noa Lang."

Buitengewone kwaliteiten

Teze kan nog veel beter, stelt Bosz. De trainer probeert nadrukkelijk alle potentie uit de verdediger te halen. "Daar is hij mee aan de slag gegaan. Ik heb nog nooit met een speler gewerkt die zo'n pass het middenveld in heeft, die ook de linies kan doorkruisen. Hij ziet dat en heeft de techniek om die pass te spelen."