'Nicolás Tagliafico ziet transfer naar Marseille door zeer opvallende reden afketsen'

Nicolás Tagliafico is niet langer zeker van een basisplek bij Ajax, want dit seizoen speelt Daley Blind voornamelijk op die positie, en om die reden wordt de Argentijn in verband gebracht met een vertrek bij Ajax. Afgelopen week werd bekend dat Olympique Marseille hem graag wil halen, alleen gaat dat op korte termijn niet gebeuren...

Olympique Marseille heeft namelijk een transferverbod van de FIFA gekregen, zo meldt De Telegraaf. Dit heeft alles te maken met de transfer van Pape Gueye, die in 2020 de overstap van Le Havre naar Olympique Marseille maakte. Gueye had echter al een voorcontract getekend bij het Engelse Watford, maar besloot in extremis toch naar Marseille te vertrekken.

Rechter stelt Watford in gelijk

De rechter stelde de Engelse club deze week in het gelijk en Olympique Marseille werd gestraft met een transferverbod van één jaar. Zodoende vertrekt Tagliafico niet op korte termijn naar de Franse club, waar zijn landgenoot Jorge Sampaoli trainer is. Het contract van de Argentijnse linksback bij Ajax loopt in de zomer van 2023 af.

Top-10 goals Tagliafico voor Ajax