Dumfries toont spandoek waarop tegenstander als hond staat afgebeeld

De rivaliteit tussen Denzel Dumfries en Theo Hernández kreeg tijdens het kampioensfeest van Internazionale een nieuwe wending. De Nederlandse vleugelverdediger viel op tijdens de rondrit door de stad met een opmerkelijk spandoek.

Dumfries gooit olie op het vuur met spandoek

Het spandoek was gemaakt door een Inter-supporter en werd aan Dumfries overhandigd door een teamgenoot terwijl ze op de kampioenswagen reden. Zonder aarzeling toonde de 28-jarige rechtsback het spandoek aan de fans, die reageerden met gejuich.

Hernández afgebeeld als een hond

Op het spandoek was Hernández afgebeeld als een hond, die door Dumfries aan de ketting werd gehouden. De spanning tussen Dumfries en de Fransman liep hoog op tijdens de Derby della Madonnina eerder op maandagavond. Er ontstond een opstootje waarbij veel spelers betrokken waren en Dumfries en Hernández elkaar agressief vastgrepen. Beide spelers kregen direct rood na het incident in de extra tijd.

Hernández en Dumfries mogelijk op EK weer tegenover elkaar bij Nederland-Frankrijk

In een interview met Ziggo Sport gaf Dumfries later toe dat zijn actie "natuurlijk geen heel handige zet" was. Hij was geschorst voor het volgende duel tegen Torino op zondagmiddag. Het blijft afwachten of de situatie met het spandoek een vervolg zal krijgen. Opvallend genoeg zouden Hernández en Dumfries elkaar op 21 juni weer tegen kunnen komen op het EK, wanneer Frankrijk en Nederland elkaar treffen in hun tweede groepswedstrijd. Lees: Road to EK van Oranje; alles wat je moet weten

Feyenoord-doelman vertrekt