Ziyech haalt keihard uit naar 'clowns en neppe mensen': "Ik vertrouw ook maar weinig mensen"

Hakim Ziyech heeft een hekel aan de 'neppe mensen' en 'clowns' binnen de voetbalwereld. In een groot interview met het Algemeen Dagblad doet de middenvelder van Ajax zijn beklag. Ziyech zegt zelf ook een gebruiksaanwijzing te hebben, en denkt dat hij moeilijk te peilen is. Maar hij heeft zelf wel door wie oprecht is en wie niet. 

"Ik heb mensenkennis en houd niet van neppe mensen. Ik heb een bepaalde antenne waarmee ik binnen één gesprek precies kan filteren wie echt en wie nep is. Wie doet alsof en wie puur is", zegt Ziyech tegen het AD. "Ik heb een gebruiksaanwijzing, maar slechts weinig mensen zijn in staat om die goed te lezen. Dat ligt ook weleens aan mezelf, ik ben soms moeilijk te peilen."

Clowns

"In de voetballerij lopen veel neppe figuren rond. Ik vertrouw dan ook maar weinig mensen", gaat Ziyech verder. Volgens de Ajacied wordt 'de poppenkast steeds erger'. "Mensen die me nooit spreken, niet dagelijks meemaken, maar wel roepen hoe ik in elkaar steek. Die mensen noem ik clowns. Maar het ligt soms niet eens direct aan hen. De poppenkast ligt ook aan iets als sociale media. Die hebben de wereld kapotgemaakt."

Ten Hag 

Ziyech kan naar eigen zeggen goed door één deur met Ajax-trainer Erik ten Hag. "Geen spelletjes. Deze trainer is eerlijk en onze relatie is heel goed. Maar dan hoeven we het toch niet altijd met elkaar eens te zijn? Volgens mij is dat juist alleen maar goed. Want we weten wel wat we aan elkaar hebben."