'Kleuter' Erik ten Hag gefileerd na 'driftbui' tegen Getafe: "Onvoorstelbaar dom"

Sjoerd Mossou stelt in zijn column voor het Algemeen Dagblad dat een tijdperk van Ajax ten einde is. Donderdag werd de club door Getafe uitgeschakeld in de Europa League. Mossou heeft verder weinig goede woorden voor Erik ten Hag, die zich liet opfokken door de trainer van Getafe.

"Ten Hag liet zich als een kleuter uit de tent lokken door vakcollega José Bordalás. De driftbui was niet alleen onvoorstelbaar dom. Het moment toonde ook feilloos aan hoeveel druk er op deze wedstrijd stond voor Ajax en voor zijn coach. Onmiskenbaar streed de Amsterdamse ploeg tegen Getafe, tevergeefs, tegen het einde van een tijdperk."

Mossou ziet dat er weinig meer over is van de succesploeg van vorig seizoen: "Tegelijk bleek dit seizoen ook hoe dun en fragiel het lijntje is. Van de ploeg die vorig jaar zo glorieus stuntte in de Champions League, is komende zomer bijna niets meer over. De transfermarkt ligt bezaait met obstakels bovendien: zelfs met een grote zak geld koop je als Eredivisie-club niet zo eenvoudig kant en klare kwaliteit."

'Ruzie' Ten Hag en Bordalas