Van Bommel is emoties niet de baas na krankzinnige ontknoping: "Dit is uitzonderlijk"

Mark van Bommel pakte zondagavond met Royal Antwerp FC de landstitel en heeft daardoor dit seizoen de dubbel gepakt. Vijf minuten voor het einde stond zijn ploeg derde op de ranglijst, maar door late doelpunten op twee velden stonden zij na 95 minuten spelen aan kop en werden zij landskampioen.

"Dit is ongelofelijk", waren zijn eerste woorden na afloop van het duel tegen KRC Genk. Vorige week kon Royal Antwerp FC het in eigen huis nagenoeg beslissen tegen Union Saint-Gilloise, maar dat duel eindigde in een gelijkspel en daardoor heerste er grote teleurstelling. "Als je zag wat er vorige week gebeurde in de kleedkamer, het stadion en de stad: ik heb het er echt moeilijk mee gehad. Als trainer moet je het goede voorbeeld geven, maar dat kan niet. De spelers zaten er helemaal doorheen."

Het mislopen van de landstitel in eigen huis spookte nog steeds door het achterhoofd van de oefenmeester en het lukte hem niet om te verkroppen. "Nee, absoluut niet. Je traint op donderdag, vrijdag en zaterdag en dat wordt het gevoel steeds beter. Maar het is nog steeds niet top, daar moet je gewoon heel eerlijk in zijn. Nu zijn we donderdag weer gestart en heb ik de selectie een filmpje van het stadion van Brugge laten zien. Dat is eigenlijk de motivatie die je moet hebben. Als je dan zo'n goal maakt, is de factor geluk ook 99", aldus Van Bommel, die na de late goal van Alderweireld met een sprint over het veld heen vloog.