Ramalho trots: "Ik denk dat iedere Braziliaan die maar een beetje iets met voetbal heeft PSV wel kent"

Aanwinst André Ramalho is trots om in een bijzonder rijtje Brazilianen terecht te komen die bij PSV hebben gespeeld. De centrumverdediger zegt dat PSV een gevestigde naam is in zijn thuisland.

"Ik denk dat iedere Braziliaan die maar een beetje iets met voetbal heeft PSV wel kent. Romário, Ronaldo, Alex, Gomes zijn namen die direct in mijn hoofd kwamen toen ik hoorde dat Roger (Schmidt) vorig jaar werd aangesteld als trainer van PSV", wordt Ramalho geciteerd in De PSV Supporter. PSV wordt in Brazilië altijd in de gaten gehouden, weet de verdediger. "Het is een club met ontzettend veel aantrekkingskracht in Brazilië, maar eigenlijk in heel Zuid-Amerika".

Ramalho had niet veel bedenktijd nodig toen hij een aanbieding kreeg van de Eindhovenaren. "Ik was vrij snel overtuigd dat dit voor mij de perfecte stap was en daarom was ik er ook vrij snel uit om hier te komen voetballen", erkent de verdediger.

In de Eredivisie wil de verdediger zich in de kijker spelen voor de nationale selectie van Brazilië. "Dat zou wel een droom zijn die uitkomt, mocht het ooit zover komen". Tot dusver werd Ramalho nog niet opgeroepen voor Seleção. "Ik hoop met mijn transfer naar PSV een stapje dichterbij te zijn gekomen, al weet ik ook dat de concurrentie moordend is".

Feyenoord-doelman vertrekt