Sparta en Premier League-club akkoord over megatransfer Okoye

Sparta neemt na dit seizoen afscheid van Maduka Okoye. De Rotterdammers hebben met het Engelse Watford een akkoord bereikt over een megatransfer. De Premier League-club maakt zeven miljoen euro over aan Sparta, dat de doelman na dit seizoen definitief laat vertrekken.

Afgelopen zomer was er veel interesse voor Okoye, vooral door AZ, maar de doelman verlengde zijn contract en bleef bij Sparta. "Afgelopen zomer hebben we zijn contract opengebroken tot 2025, maar beide partijen wisten dat een voortijdig vertrek zeer reëel zou zijn", zegt technisch directeur Hen van Stee tegenover het AD. Volgens het medium is er zo'n zeven miljoen euro bemoeit met het vertrek van Okoye.

Waar Sparta de doelman afgelopen zomer niet liet gaan, kon het nu niet anders dan instemmen met veen vertrek van Okoye. Weet Van Stee zelf ook. "Sparta wil Maduka het liefst alleen laten gaan naar een topcompetitie. Als clubs uit de Premier League interesse tonen wordt het heel lastig voor zowel de club, speler als zaakwaarnemer om een transfer uit te stellen", erkent Van Stee. "Dan is het voor ons zaak om de best mogelijke voorwaarden eruit te halen voor Sparta en dat is in onze ogen gelukt."

Watford en Sparta bereikten een akkoord dat Okoye op huurbasis het huidige seizoen op Het Kasteel kan afmaken. "Daar is overeenstemming over bereikt met Watford en dat is belangrijk voor onze selectie en sportieve doelstelling om in de Eredivisie te blijven."