"Ik verwacht met een fles champagne te vertrekken uit De Kuip"

Willy van de Kerkhof is aan het genieten van zijn PSV, maar ziet ook dat 'de week van de waarheid' aanbreekt voor de ploeg van Peter Bosz. Hij gaat met vertrouwen richting de topper tegen Feyenoord en denkt ook dat Sevilla geen partij hoeft te zijn voor de Eindhovenaren.

"Als PSV eenmaal gaat draaien dan is het een genot om naar te kijken", start Van de Kerkhof tegen Omroep Brabant. Afgelopen zaterdag had PSV het, mede door een snelle rode kaart voor Mees Hilgers, niet lastig tegen FC Twente. "Maar als PSV tegen dertien man had moeten spelen dan hadden we ook gewonnen." Komende week wacht volgens de oud-international 'de week van de waarheid'. Duels tegen Sevilla (Champions League) en Feyenoord wachten op de Eindhovenaren. "Zoals we nu spelen, mag Sevilla ook geen probleem zijn."

Met champagne naar huis

"Zondag ga ik naar De Kuip om de wedstrijd samen met de zoon van Wim Jansen te kijken. Ik ga ervan uit dat ik met een fles champagne weer terug richting Brabant kan", lacht Van de Kerkhof. "Je kan nu echt genieten als PSV speelt. Dat was vorig jaar wel anders en dat is voor het grootste deel de verdienste van trainer Peter Bosz." 

Noa Lang is volledig teruggekeerd, maar de PSV-legende zou hem niet laten starten. "Never change a winning team", stelt Van de Kerkhof. "Lang heeft het ritme nog niet en Lozano laat zien dat hij er gewoon in hoort te staan. Bakayoko doet het ook geweldig met zaterdag een voorassist, een assist en een goal. Al had hij natuurlijk heel veel geluk dat hij in blessuretijd geen rood kreeg. Dat was een domme overtreding, maar daar leert hij ook weer van."