Zelfvertrouwen Gorter krijgt boost: "Eerste keer dat ik me heb laten zien"

Jay Gorter keepte een goede wedstrijd in Bulgarije donderdagavond en is blij dat hij door verschillende reddingen belangrijk kon zijn voor Ajax. Na afloop van het duel verschijnt hij voor de camera van RTL en vertelt hij wat de heenwedstrijd tegen Ludogorets met zijn zelfvertrouwen gedaan heeft.

Hij moest één tegendoelpunt incasseren in Bulgarije, maar die kwam wel vanaf de penaltystip en de sluitpost zat in de goede hoek. "Voor mij was dit een fijne wedstrijd. Het was eindelijk een lekkere pot. Eentje waarin ik kon uitblinken. Mijn zelfvertrouwen heeft een boost gekregen. Maar ik weet ook dat er nog een heleboel te verbeteren is", begint Gorter na afloop.

Door de blessure van Geronimo Rulli ontstond er een kans en genoot de doelman de voorkeur boven de recent aangetrokken Diant Ramaj. "Dit is de eerste keer dat ik me heb laten zien. Ik weet wat ik kan en wat ik ooit bij Go Ahead heb laten zien. Ik hoop dit zo vast te houden", laat hij weten. 

Ondanks de ruime zege, Ajax won met 1-4 van Ludogorets, zijn er een aantal aanknopingspunten voor trainer Maurice Steijn. "We kunnen zelfvertrouwen halen uit de eerste helft, denk ik. Als je alleen de tweede helft ziet is er wel werk aan de winkel. We moeten dan ook vertrouwen halen uit de eerste helft", besluit Gorter, die met zijn ploeg zeker lijkt van groepsfase van de UEFA Europa League.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers