Rick Karsdorp vergelijkt Roma-icoon Francesco Totti met Dirk Kuyt: "Een echte persoonlijkheid"

Rick Karsdorp is gelukkig in Italië. De rechtsback heeft bij AS Roma te maken met meerdere grootheden, zoals Radja Nainggolan, Daniele de Rossi en Kevin Strootman. Een andere grootheid staat tegenwoordig niet meer op het veld, maar in de bestuurskamers als directeur clubzaken: Roma-legende en icoon Francesco Totti. 

"Ik was natuurlijk erg druk met het afronden van de transfer, dus ik heb hem nog niet gezien", zegt de ex-Feyenoorder op de clubsite van Roma. "Van wat mij is verteld is Francesco echt een persoonlijkheid hier in Rome. Hij is te vergelijken met Dirk Kuyt, die ook zijn carrière begonnen en geëindigd is bij Feyenoord. Maar Totti heeft hier natuurlijk z'n hele carrière gespeeld. Ik respecteer hem heel erg."

"Heb Strootman om advies gevraagd"

Karsdorp noemt het winnen van de titel een absoluut hoogtepunt in zijn carrière. "Het jaar daarvoor wonnen we de beker en we wisten dat we meer konden behalen. Het team was heel hecht en slaagde erin om kampioen te worden. Dat was het mooiste moment uit mijn nog jonge carrière. Het is moeilijk uit te leggen wat ik voelde toen dat gebeurde." Zijn keuze om weg te gaan was dus niet makkelijk: "Ik speelde bij Feyenoord sinds mijn achtste. Ze hebben daar altijd veel vertrouwen in me gehad. Ik heb Kevin Strootman om advies gevraagd."