Van Aanholt spreekt dank uit richting collega: "Ik moet echt zeggen dat hij mij als voetballer gered heeft"

Patrick van Aanholt heeft in een interview laten weten Fred Rutten enorm dankbaar te zijn. De gehuurde linksachter speelt momenteel zijn wedstrijden in het shirt van PSV en heeft daar opnieuw dagelijks contact met de huidige assistent-trainer van de Eindhovenaren. Volgens de back is hij de redder geweest van zijn loopbaan.

Zijn loopbaan als voetballer is een wervelende geweest, want op zestienjarige leeftijd verwisselde Van Aanholt Nederland voor Engeland. Bij Chelsea wilde het niet helemaal lukken en na 'een helse' periode bij Wigan Athletic kwam de linkervleugelverdediger bij Vitesse terecht. Van Aanholt vertelt eerlijk dat hij bezig was met 'aankloten', maar toen kwam Rutten. "Wie voor de ommekeer heeft gezorgd? Ik moet eerlijk zeggen, dat heeft te maken met Fred Rutten."

"Ik heb veel aan hem te danken", vervolgt hij. "Na Wigan ging ik naar Vitesse, terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet wilde. Ik was rond met FC Twente, zij stonden toen bovenaan. Maar Chelsea had een overeenkomst met Vitesse, dus ik werd gebeld dat ik naar Vitesse moest." Na een periode in Arnhem wist hij het zeker, hier wilde Van Aanholt absoluut niet meer spelen. "Maar toen belde mijn zaakwaarnemer dat Fred Rutten me bij Vitesse wilde houden."

"Ik was er écht klaar mee, want ik had zes maanden niet gespeeld. Toen belde Rutten mij: blijf nog een jaartje bij mij. Toen heb ik Georginio Wijnaldum en Jetro Willems gebeld, om navraag over hem te doen." Zijn twee landgenoten hadden een positieve invloed en daardoor bleef de verdediger in Arnhem. "Ik moet echt zeggen dat hij mij als voetballer gered heeft. Nu zijn we weer samen bij PSV. Hij pakt me nog steeds aan, maar van hem accepteer ik het gewoon."

Feyenoord-doelman vertrekt