Transferperiode ook begonnen bij Ajax; vertrekwensen en verrassingen

Ajax is nu al verwikkeld in een transfergekte. De transferperiode is onlangs van start gegaan en in Amsterdam gebeurt er momenteel een hele hoop. Momenteel betreft het vooral uitgaande transfers van spelers die in de Johan Cruijff ArenA niet uit de verf gekomen zijn. Voetbalflitsen maakt de balans op!

Georges Mikautadze

Georges Mikautadze werd afgelopen zomer voor zo'n zestien miljoen euro definitief overgenomen van het Franse FC Metz. De club komt uit op het tweede niveau van de nationale voetbalcompetitie en cashte flink door de overtuiging van Sven Mislintat, maar bij Ajax speelt hij vaker niet dan wel. Inmiddels is bekend dat de Georgiër op huurbasis terug gaat keren naar zijn vorige werkgever en volgens De Telegraaf wilde Ajax al direct overgaan op definitieve verkoop, maar dat konden de Fransen niet ophoesten. Daardoor zit er in de huurconstructie een optie tot koop van vijftien miljoen euro, maar deze som wordt weer ontkracht door de Franse media. Wordt ongetwijfeld vervolgd..

Owen Wijndal

Ook Owen Wijndal staat op het lijstje van een buitenlandse club. Het Italiaanse Torino is namelijk zoekende naar een geschikte vleugelverdediger en de Nederlander is op het wensenlijstje verschenen. Momenteel speelt Wijndal zijn wedstrijden in de Belgische competitie en speelt hij in de selectie van Royal Antwerp. Volgens Tuttosport geldt de Ajacied niet als eerste keus en is het ook onbekend of het om een transfer in de winter of zomer gaat en ook niet of het huur of definitieve koop is, maar dat laatste lijkt aannemelijk.

Geronimo Rulli

De sluitpost raakte aan het begin van het huidige Eredivisie-seizoen al snel geblesseerd, maar is desondanks ontevreden over zijn rol binnen de Ajax-selectie. Geronimo Rulli heeft volgens Voetbal International vlak voor de jaarwisseling aangegeven de wens te koesteren om zijn biezen te pakken en het geluk elders te gaan beproeven. Het medium weet ook dat Ajax niet onwelwillend tegenover dat voorstel staat en is bereid om mee te werken, mits er een passend bod op tafel komt.

Gaston Avila

Ook Gaston Avila heeft aangegeven te willen vertrekken uit de Nederlandse hoofdstad, want sinds interim-manager John van 't Schip de nieuwe kapitein is bij Ajax speelt de Argentijn nauwelijks meer. De miljoenenaankoop van Sven Mislintat, die 12,5 miljoen euro neertelde voor de verdediger, heeft ook aangegeven niet meer tevreden te zijn met de huidige situatie. Het is nog maar de vraag of de Amsterdammers de financiële schade kunnen beperken...

Inkomende transfers

Het is voornamelijk druk rondom uitgaande transfers, maar desondanks moet er binnen de selectie van de Amsterdammers ook het nodige gaan gebeuren in de winter. Het is in ieder geval duidelijk dat een nieuwe nummer zes de voorkeur geniet, want Benjamin Tahirovic en Sivert Mannsverk zijn niet de gewenste impulsen gebleken. Daarnaast zoekt Ajax ook naar een 'geboren leider'. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers