Kritiek op Slot neemt toe na nieuwe tegenslag: "Moet hij niet doen"

Feyenoord begon aan het tweede deel van dit seizoen op dezelfde manier waarmee zij het nieuwe seizoen begonnen, namelijk een gelijkspel. Ditmaal bleek NEC het struikelblok en in de voetbalpodcast van de NOS wordt kritisch gekeken naar de rol van trainer Arne Slot.

Arman Asvaroglu, verslaggever namens het medium, valt namelijk het hele seizoen al op dat de oefenmeester van Feyenoord zich vrij offensief gedraagt. "Slot maakt een beetje een gefrustreerde indruk, het hele seizoen al. Tegen Hans Kraaij zei hij: 'Ze hoeven maar naar onze zestien te kijken en hij ligt er al in.' Dat moet hij helemaal niet doen. Het is zijn eigen ploeg die te veel kansen mist, dat is al het hele seizoen al zo. Dan heeft het gewoon met kwaliteit te maken. De spelers zijn niet goed genoeg."

Volgens de journalist is de aanvoer van de buitenspelers te beperkt en hij denkt te weten dat Slot heimwee koestert richting een aantal vertrokken spelers. "De buitenspelers zijn niet goed genoeg. Maar ik denk ook dat Slot wel eens denkt: had ik Guus Til nog maar gehad. Zo'n speler die er gewoon 12 of 13 inschiet. Die heb je ook nodig. Timber staat nu op 6, dat is net te weinig. Met Til heb je zekerheid op goals, want met Gimenez alleen kun je geen kampioen worden."