'Vrouw gaat aangifte doen tegen Ajax-middenvelder wegens verkrachting'

Er wordt binnenkort aangifte gedaan tegen Donny Warmerdam, zo heeft Dennis Schouten woensdag laten weten in het YouTube-programma RoddelPraat. Een negentienjarige vrouw claimt verkracht te zijn door de middenvelder van Ajax.

"Een meisje heeft tegen mij gezegd dat ze een half jaar geleden op een feestje is verkracht door hem", vertelt Schouten in de uitzending van RoddelPraat. "Ze heeft vandaag melding gedaan bij de politie en heeft ook een afspraak gemaakt om daadwerkelijk een aangifte te gaan doen".

'Ze wilde dat niet'

Het incident zou hebben plaatsgevonden op een feestje in Voorhout. "Ze vond hem wel een leuke jongen. Ze zoenden, waarna hij haar naar boven mee trok. Hij wilde meer dan zoenen. Zij zei duidelijk dat ze niet meer wilde".

"Toch trok hij toen haar broek kapot, daar heb ik foto's van gezien. Hij heeft toen met haar de daad verricht. Ze wilde dat niet. Na ongeveer drie minuten is ze de situatie ontglipt en is ze vertrokken van het feestje", aldus Schouten.

Jong Ajax

Warmerdam kwam dit seizoen achttien keer in actie namens Jong Ajax. De twintigjarige middenvelder heeft nog geen wedstrijden voor Ajax 1 op zijn naam staan.

Grensoverschrijdend gedrag. Als het over Ajax gaat, wordt daar vooral over gesproken. Directeur Marc Overmars werd eerder deze week ontslagen omdat hij dickpicks naar vrouwelijks personeel had verstuurd. 

Lees ook:

Feyenoord-doelman vertrekt