Van 't Schip steekt loftrompet over twee Ajacieden: "Hopelijk blijft dat zich ontwikkelen"

Ajax pakte een punt in eigen huis tegen PSV en daarmee haalden de Amsterdammers een beter resultaat dan in het heenduel. In Eindhoven eindigde de topper namelijk in een 5-2 verliespartij en na afloop laat John van 't Schip zich lovend uit over het optreden van zijn vleugelverdedigers. 

De interim-manager besloot om Tristan Gooijer aan de aftrap te laten verschijnen in de Johan Cruijff ArenA en het optreden stemde hem zeer tevreden. "Ik denk dat hij een heel goede wedstrijd speelde. Met durf aan de bal, maar ook verdedigend goed. Het is een jongen met heel veel potentie. Voor hem is het nu belangrijk dat hij ook negentig minuten vol gaat maken."

Vlak voor tijd werd de vleugelverdediger naar de kant gehaald, want de pijp was zichtbaar leeg. Anton Gaaei verving hem voor het slotstuk van de wedstrijd. "Dit is een wedstrijd waar heel veel spanning op stond. Je zag meerdere spelers met kramp, ook bij PSV. De tank was leeg, bij Tristan misschien nog wat eerder dan bij de andere spelers. Dat is iets waar hij doorheen moet. Ik ben zeer tevreden over hoe hij gespeeld heeft."

Sosa vervanger van Rensch bij Ajax

Devyne Rensch kreeg de voorkeur boven Borna Sosa, maar door een blessure moest de zomeraankoop uit Kroatië in de eerste helft al invallen. Bij de tegentreffer lukte het hem niet om Luuk de Jong af te stoppen, maar in de duels met Johan Bakayoko kwam hij regelmatig als winnaar uit de strijd.  "Ik vond dat hij goed inviel. Hij was agressief en verdedigde goed. Dit was een wedstrijd waarin hij het goed deed, hopelijk blijft dat zich op die wijze ontwikkelen", oordeelde Van 't Schip.