Van Gaal hapt niet op vraag Valentijn Driessen: "Daar luister ik niet naar"

Van Gaal zorgde tijdens het eerste persmoment in Qatar voor een enerverende persconferentie waarin hij onder meer clashte met Valentijn Driessen. Tijdens het tweede persmoment, dat zondagmiddag plaatsvond, was de chef voetbal van De Telegraaf opnieuw kritisch, maar ditmaal liet de bondscoach zich niet uit de tent lokken.

Driessen stelde tijdens de persconferentie een vraag over het feit dat Memphis Depay, vlak voor het WK, een nummer had uitgebracht met Quincy Promes, die in Nederland in een rechtszaak verwikkeld rondom een steekpartij, en was benieuwd naar de mening van de bondscoach. Van Gaal negeerde aanvankelijk de vraag, maar deed tijdens het pauze-moment navraag bij aanvoerder Virgil van Dijk, die ook aanwezig was. Van Dijk legde de bondscoach uit dat Memhpis en Promes een rapnummer hadden uitgebracht samen, waarna Van Gaal antwoordde zoals alleen hij dat kan: "Rapmuziek? Daar luister ik niet naar. Dat is niet mijn muziek". Driessen kreeg vervolgens niet de kans om verder op het onderwerp in te gaan en daarmee was de kous af. 

Gaat Louis van Gaal na het WK met pensioen?

Van Gaal tijdens het tweede persmoment in Qatar nog even vooruit en ging kort in op een vraag over zijn toekomst. Eerder was de bondscoach nog stellig dat het WK met Oranje zijn laatste klus zou zijn, maar tijdens de persconferentie draaide hij iets bij: "Dat is nog maar de vraag. De kans (dat ik doorga, red.) lijkt klein, maar zeg nooit nooit", aldus Van Gaal. Hoe ver het pensioen van Van Gaal in de toekomst ligt, is dit WK wellicht afhankelijk van hoe ver Oranje het schopt.