Nijhuis furieus na VAR-moment: "Ik was echt kwaad"

Bas Nijhuis blikt met veel woede terug op het veelbesproken VAR-moment tijdens Feyenoord - Heracles Almelo. De scheidsrechter van dienst vindt dat hij niet goed heeft gehandeld.

"Het was een duel, wel een stevig duel misschien", steekt Nijhuis voor de camera van ESPN van wal. "Maar mijn assistent zei hetzelfde: Laat gaan. Vervolgens kwam er een doelpunt uit. Daarna duurde het heel lang voordat de VAR op de lijn kwam. Hij wilde dat ik toch ging kijken".

"Dan kom ik naar de zijlijn en dan zie ik het en dan denk ik: Kom op zeg. Het moet clear en obvious zijn om een scheidsrechter naar de kant te roepen", vervolgt de 44-jarige leidsman. "Zelfs voor een ervaren scheidsrechter. Dan zie je steeds weer die beelden. Dan ga je steeds meer denken, het is een overtreding".

Nijhuis koos er uiteindelijk voor om het doelpunt af te keuren. De arbiter uit Enschede heeft achteraf spijt van dat besluit. "Ik ben uiteindelijk meegegaan, maar ik baal er nog steeds van. Ik baal eigenlijk nóg meer van de ingreep, want we hebben afgesproken dat we alleen ingrijpen als het clear en obvious is".

'Ik had niet mee moeten gaan'

Nijhuis werd in de pauze woest. "Ik kwam in de rust in de kleedkamer… Nou, we mogen blij zijn dat de deuren er nog in zitten. Ik was echt kwaad. Ik had niet mee moeten gaan. Dat reken ik mezelf aan".

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Feyenoord - Heracles Almelo’

Heracles bevestigt: Azzaoui komt dit seizoen niet meer in actie

'Feyenoord voert oriënterend gesprek met Eredivisie-revelatie'

Arne Slot woedend na VAR-ingreep tijdens #feyher: "Ik kan me nog een goal van Ajax herinneren..."

Perez hekelt beslissing Nijhuis: "Als jij het geen overtreding vindt, fluit dan niet"

Feyenoord op Rapport: Sinisterra blinkt uit, drie onvoldoendes

Feyenoord verslaat Heracles Almelo en klimt naar plek twee

VIDEO GOAL: Feyenoord - Heracles Almelo 1-1 (Luis Sinisterra)

'Ongeloofwaardige' Nijhuis krijgt ervan langs: "Hij is een slappe zak"

VIDEO GOAL: Feyenoord - Heracles Almelo 0-1 (Sinan Bakış)