'50 miljoen euro' voor Stengs en Boadu opportunistisch? "Ten eerste staan beide spelers onder contract bij Raiola"

Calvin Stengs en Myron Boadu worden de laatste maanden regelmatig gelinkt aan Ajax, maar Henk Spaan vraagt zich af of de Amsterdammers de twee voetballers moet kopen van AZ. De columnist weet niet of Stengs en Boadu het niveau van Ajax omhoog tillen. 

"Mensen zeggen dat Ajax gewoon 50 miljoen moet bieden om Stengs en Boadu bij AZ weg te halen", begint Spaan in Het Parool. "Het geld is er en AZ is niet in de positie het te laten liggen. Dat laatste klopt: ze kunnen in Alkmaar natuurlijk hard blijven roepen dat ze hun spelers niet aan de concurrent gaan verkopen, maar meer dan fluiten in het donker is dat niet."

Deal wenselijk voor Ajax? 

De columnist vraagt zich hardop af of Ajax moet aankloppen in Alkmaar. "Is zo'n deal wenselijk voor Ajax? Ten eerste staan beide spelers onder contract bij Mino Raiola. Meer zeg ik niet. Ten tweede moet Boadu nog aantonen dat hij kansen op twee meter van het doel niet zal blijven missen."

"Er zit bepaald structuur in het om zeep helpen van droomsituaties waarmee Vincent Janssen voorheen wel raad mee wist", gaat Spaan verder. "Voor Stengs geldt: kantelt hij weleens een wedstrijd? Was hij in staat tegen NAC de boel in handen te nemen en de overwinning eruit te slepen?"