Affiche met AS Roma wordt Feyenoord-fans weer afgenomen: supporters niet welkom in Rome

Fans van Feyenoord zijn wederom niet welkom in Rome. De Italiaanse autoriteiten besluiten voor de derde keer in drie jaar dat Het Legioen volgende maand niet welkom is tijdens het Europa League-duel tussen Feyenoord en AS Roma.

Feyenoord en AS Roma kregen deze week de melding van de Italiaanse autoriteiten dat feyenoord supporters niet mee mochten naar Rome, zo melden de Rotterdammers via de clubkanalen. Feyenoord-fans zijn dus wederom niet welkom tijdens de wedstrijd in de play-off ronde in Stadio Olimpico.

In Rotterdam ook geen Romeinen

Het Italiaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken nam uiteindelijk het besluit, waardoor zowel de Rotterdamse driehoek (bestaande uit de burgemeester, politiechef en hoofdofficier van justitie) als de club de knoop doorhakte dat het onverantwoord is om in De Kuip wel Italiaanse supporters te ontvangen. Die beslissing is gebaseerd op zowel veiligheids- als sportieve overwegingen, met name in het sportieve belang van Feyenoord.

Tijdens het Champions League-duel van voor de winterstop tegen Lazio Roma waren de Rotterdamse fans ook niet welkom in de hoofdstad van Italië. Feyenoord en AS Roma nemen het op 15 februari in De Kuip en 22 februari in Stadio Olimpico tegen elkaar op.