Perez: "Ik heb nul gezien van hem. Waar was hij in godsnaam?"

Ajax verloor donderdagavond met 0-2 van Brighton & Hove Albion. Tijdens de wedstrijd lieten aanvoerder Steven Bergwijn en Steven Berghuis zich absoluut niet van hun beste kant zien, aldus de analisten van ESPN. Met name Kenneth Perez is erg kritisch op het spel van de Ajax-captain. "Waar was hij in godsnaam?"

Marciano Vink opent het gesprek over het aanvallersduo. "Ik vond ajax vrij broos. Daarmee bedoel ik dat ze erg afhankelijk zijn van of hun goede spelers een goede wedstrijd spelen", legt de analist uit. "Berghuis en Bergwijn hebben we vanavond bijvoorbeeld niet gezien. Je kunt er niet op aan."

Perez velt een keihard oordeel de aanval, waarbij met name Bergwijn het moet ontgelden. "Er wordt na zo'n wedstrijd snel verwezen naar jonge spelers of nieuwe aankopen, maar waar is Bergwijn in godsnaam geweest vanavond? Ik heb niets van hem gezien." 

Bergwijn ging na de wedstrijd niet in op zijn werk tijdens de wedstrijd. De aanvoerder gaf aan dat de sfeer verbeterd was onder het gezag van de nieuwe trainer John van 't Schip. Ook blijft hij optimistisch over overwintering: "Je moet hoop blijven houden."

Ook interessant