Ajax komt met positieve update over Van der Sar: "Hij verkeert niet in levensgevaar"

Ajax heeft namens Annemarie Van der Sar een update gegeven over de situatie Edwin van der Sar. De oud-doelman ligt nog steeds op de intensive care in Kroatië, maar is stabiel en buiten levensgevaar.

Vorige week vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat Van der Sar tijdens zijn vakantie in Kroatië is getroffen door een hersenbloeding. De voormalig algemeen directeur van Ajax werd diezelfde dag met een helikopter naar een ziekenhuis afgevoerd en ligt sindsdien op de intensive care.

"Edwin ligt nog steeds op de intensive care, maar is stabiel. Hij verkeert niet in levensgevaar", zo laat zijn vrouw Annemarie dinsdag via de clubkanalen van Ajax weten. "Elke keer als we hem bezoeken, is hij communicatief. We moeten geduldig afwachten hoe zijn situatie zich zal ontwikkelen".

In december 2009 werd Annemarie triest genoeg ook getroffen door een hersenbloeding. Van der Sar richtte een paar jaar later de Edwin van der Sar Foundation op, een stichting die zich bezighoudt met projecten voor mensen met hersenletsel. In 2021 sloegen de Foundation en Hersenstichting Nederland de handen in elkaar.

Eind mei maakte Van der Sar bekend te vertrekken bij Ajax. "Na bijna elf jaar in de directie ben ik op. Ik heb nu behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen", zei hij destijds.