‘KNVB wil Koeman snel binnenhalen: trainer wist niet van ziekte Van Gaal’

De KNVB hoopt Ronald Koeman snel binnen te halen als opvolger van Louis van Gaal. Beide partijen zouden al in gesprek zijn over een verbintenis. Koeman zit sinds zijn vertrek bij FC Barcelona zonder club en zou graag willen terugkeren als bondscoach van het Nederlands elftal.

Eerder werd bekend dat Louis van Gaal lijdt aan prostaatkanker. Hij zou al 25 behandelingen ondergaan zijn en hoopt dat hij over zeven maanden fit genoeg is om zijn spelers te coachen op het WK. Na de zomer stopt Van Gaal als bondscoach en was het al de bedoeling dat Ronald Koeman hem zou vervangen. Nu de ziekte van Van Gaal naar buiten komt zou de KNVB vaart willen bijzetten in de gesprekken met Koeman. Dit om zo in te spelen op een back-up, mocht Van Gaal eerder uitvallen vanwege zijn ziekte. Volgens De Telegraaf zouden Koeman en zaakwaarnemer Rob Jansen niet op de hoogte zijn van de ziekte van Van Gaal.

Vijf redenen waarom Ronald Koeman de perfecte opvolger is van Louis van Gaal.

Eerder actief

Ronald Koeman was al eerder actief als trainer van het Nederlands elftal. Onder zijn hoede wist Nederland zich te kwalificeren voor het EK van 2020. De trainer zou erg goed liggen in de spelersgroep en dus lijkt het een kwestie van tijd voordat de KNVB zijn terugkeer bekend maakt.