Historie: Olympique Marseille tegen Nederlandse clubs

In de halve finales van de Conference League moet Feyenoord voor de tweede keer zien af te rekenen met Olympique Marseille. De Franse club heeft een al een fraaie historie tegen ploegen in Nederland, waarin het zes Eredivisionisten trof.

De return tegen Feyenoord wordt de vierde ontmoeting met de Rotterdammers, waarvan het er tot nu toe nul wist te winnen. Twee wedstrijden gingen verloren en één wedstrijd eindigde in een gelijkspel. De meeste wedstrijden tegen een Nederlandse opponent was tegen Ajax. De Amsterdammers troffen de Fransen al zes keer: Marseille won er hiervan twee en drie gingen verloren, eentje eindigde in een gelijkspel.

Binnen de nationale top drie kwam Marseille ook in actie tegen PSV, waarvan het een keer van verloor en wist te winnen. Andere Nederlandse clubs die het op moesten nemen tegen Marseille, zijn FC Groningen (2x wint), FC Twente (1x wint, 1x verloren) en SC Heerenveen (1x winst).

In het seizoen 2008/09 moest Olympique Marseille zelfs af zien te rekenen met vier Nederlandse ploegen. Tijdens de groepsfase van de Champions League kwam het in Groep C terecht, waar ook PSV van deel uit maakte. Marseille eindigde derde in de groep en moest zo verder in de UEFA Cup. Daar werd het gekoppeld aan FC Twente, dat uitgeschakeld werd door de Fransen. In de volgende ronde kwam het Ajax tegen, dat ook de meerdere in Marseille moest erkennen.